четвртак, 14. септембар 2017.

Утисак СПОК 2017

   "Ко куца отвориће му се,
     ко тражи наћи ће."




Том водиљом руковођени пред нама је настао простор који се сваке године, па и ове адаптира, обнавља и прилагођава за боравак деце - љубитеља дружења, природе, оспособљавања и усавршавања. Наша оаза ливада, бистрог потока, извора, стрмина и сеновитог пространства нам омогућава боравак и спровођење свих камперских активности, праћене сложном и једногласном песмом звонких дечијих гласова.
   Прва песма одјекне већ у рано јутро. Химном "Боже правде" подиже се и поздравља застава и покрећу се и смењују игре, шале, едукација, сарадња, опробавање у разним вештинама и информисање од стручних и искусних професионалаца. Многи тек у оваквим околностима осте и докуче колико човек припада природи, сазнају колико од ње добијају и шта све пружа. Како и на који начин, уз сугестије, могу да је користе. Ово искуство доприноси развоју способности, пожртвованости, поуздања и освештавању независности.

   Сви утисци минулог дана се наново проживљавају кроз препричавања уз логорску ватру, у кратким паузама између громогласних песама, које парају звездано небо, разлежу се о тврде стене околних планина и траже своје место у дечијим срцима, да их утврде у вери, љубави, искрености, честитости, братољубљу, одлучности, правдољубљу и светосављу.

Нема коментара:

Постави коментар